|
|
ULAN DÜRZÜ |
|
Yeni Üye 
Giriş: 1/11/2008 16:30
Grup:
Kayitli Üye
|
Ben sızırlı aşık Destani sayın hemşerilerime siyaset ükelalığı yapmak istemiyorum. Ancak mademki aşık diyorlar dolayısıyla bana düşen şiir yayınlamak olduğunu düşünerek bu şiiri yayımladım Allah izin verires yayınlamaya devam edeceğim .Saygılarımla.
17. 07. 2009. CUMA.
ULAN DÜRZÜ
Bunca emek heba oldu. Mutlumusun ulan dürzü. Millet saçın başın yoldu. Mutlumusun ulan dürzü.
Karayı ak diye bellet. En yakının oldu illet. En sonunda azdı millet. Mutlumusun ulan dürzü.
Aç insanmı katar katar. Çöpde doyar çöpte yatar. Bali çeker avrat satar. Mutlumusun ulan dürzü.
Anlamazki karnı toklar. Sözde varlar özde yoklar. Saplanıyor bize oklar. Mutlumusun ulan dürzü.
Gösderdiniz sizler yolu. Öldüren çok çalan dolu. Katil ettin sağı solu. Mutlumusun ulan dürzü.
Yatlar gatlar sizi buldu. Tirilyonlar cebe doldu. Devlet millet yalan oldu. Mutlumusun ulan dürzü.
Der DESDANİ = düşman yaman. Yakıyorlar çıkmaz duman. Ne din kaldı nede iman. Mutlumusun ulan dürzü.
Sızırlı aşık DESTANİ
aslında bu şiiri şiirlerin olduğu kısıma eklemek isterdim ama oraya yeni konu açma abaşlığını bulamadım...
siyaset içerikli bi şiir olduğu için buraya eklemeyi uygun gördüm...
Sızırlı DESTANİ
Tarih: 31/1/2010 22:13
|
|
|
|
|
Re: ULAN DÜRZÜ |
|
Yeni Üye 
Giriş: 6/9/2006 22:01
Nerden Tuna'dan......Altaylar'a
Grup:
Kayitli Üye
|
...Tebrikler DESTANi....Güzel siir...Viyana'dan selamlar...
Tarih: 14/2/2010 17:54
|
|
|
|
Yeni Üye 
Grup:
Kayitli Üye
|
Sayın kimliğini yazmayan gardaşım.Viyanadan tebrik ediyorsun sağ ol Allah razı olsun.Ancak gönül isdiyorki sıkca yazışalım .İnşallah Yaradan kalbi bir gönlü bir bayrağı bir vatanı bir dini ve kıblesi bir olanları dünyanın lider ülkesi yani öz vatanımız Türküyede yaşamayı nasip eder.Allaha emanet ol. saygılarımla Sızırlı aşık DESTANİ.
bayrağı bir
Tarih: 18/2/2010 16:11
|
|
|
|
Yeni Üye 
Giriş: 4/6/2009 23:06
Grup:
Kayitli Üye
|
asagidaki yaptiniz yorumda siyasi
Tarih: 21/2/2010 20:45
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye 
Grup:
Kayitli Üye
|
biz halk aşıklarının görevleri var.Mensubu olduğu mlletin (halkın )dertleriyle dertlenmek.Neşesiyle neşelenmek.Yine mensubu olduğu milletin (halkın )zalimlerine karşı mücadele etmek .Mazlumların yanında olmaktır.Tarih bunların örnekleriyle dolu.Kısaca halk aşıkları politik olmak zorunda. Aşık DESTANİTİM = yok benim dayım. Arslan gelse dahi kapdırmam payım Gemerek kazaamdır sızırda köyüm. Goca Sivas benim ilim efendim.
Sızırlı Aşık DESTANİ.
Tarih: 21/2/2010 23:32
|
|
|
|
Yeni Üye 
Giriş: 30/6/2007 10:17
Nerden sızır-gemerek-sivas
Grup:
Kayitli Üye
|
hah SIZIRA TÜRK TÜRKMEN YURDU SIZIRA BU YAKIŞIR AGZINA SAGLIK... SEN BUNU YAZARKEN BAZI SOYU ÖZÜRLÜ VE SÜTÜ BOZUKLAR HABURDAN GELEN İTLERE ÖZEL MAHKEMELER KURUP ALI SEREREK ÇİÇEKLERLE KARŞILADILAR
Tarih: 22/2/2010 9:36
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye 
Giriş: 13/9/2006 11:12
Nerden Sivas
Grup:
Kayitli Üye
|
valla hoş şiir ama bence sızır da siyasi yazılar hoş oolmuyor. yanlış anlamayın yeteri kadar var zaten. yinede şiir için tşkler. birde sızırlılar Sivas demeseler çok sevnirim. Ben Sivas'lıyım Sivas merkezde oturuyorum. Ama işleri hep Kayseri olduğu için bence Kayseri demeliler Sivas demelerinede şiddetle karşıyım. Ve ben Sızır bir kenara sonuna kadar Sİvas'lıyım.
Tarih: 2/4/2010 13:01
|
|
Yeni Üye 
Giriş: 6/9/2006 22:01
Nerden Tuna'dan......Altaylar'a
Grup:
Kayitli Üye
|
...Sevgili "Destani" (Süleyman) abicim...Kimligim profilimde yazili...Bakmamissin belli...Simdi tanirsin bak : Ben Köksal Tapar'in kayincosu Abdullah'im...Siirlerini eksik etme okuyoruz severek...Ellerine saglik...Umarim oralarda her sey yolundadir...Görüsmek üzere Allah'a emanet ol...
Tarih: 3/4/2010 19:52
|
|
|
Cvp: ULAN DÜRZÜ |
|
Yeni Üye 
Grup:
Kayitli Üye
|
Abdullah gardaş özür dilerim geçekden porofiline bakmamışdım saygılar.
Tarih: 18/7/2010 23:39
|
|
|
|
Duyurular....
Üye Menu
| Hosgeldin |
 |
 |
Online: |
21 |
 |
Üye: |
0 |
 |
Misafir: |
18 |
 |
Bot: |
3 |
 | Misafir | |  | Misafir | |  | Misafir | Sizin Siirleriniz |  | Misafir | Ziyaretci Defteri |  | Misafir | Foto Galerisi |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | Multi Media |  | Misafir | |  | Misafir | |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | Forumlar |  | Misafir | |  | Misafir | SIZIR Haber |  | Misafir | Foto Galerisi |  | Misafir | Vefat Edenler |
|
|